Tardi 'MANITOU' PéterKedves Látogató, köszöntelek az oldalamon!

Tardi "MANITOU" Péter vagyok, manitou supervisor -ként dolgozom, manitou munkagépek tekintetében hazánkban legtapasztaltabb  kivitelező és bérbeadó cég ügyvezetői feladatait látom el. Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy bemutassam azokat a legkülönfélébb szolgáltatásokat, melyeket kifejezetten filmek és reklámfilmek forgatásai során nyújtunk. Az évek során biztosan találkoztál már munkáinkkal, láttad már gépeinket több produkcióban. Most megpróbáltam összeszedni hol és mire is lehet használni ezeket a munkagépeket, képzett és tapasztalt operátorok kezelésében.

Magamról annyit, hogy több, mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem manitou gépekkel. Több szakirányú szakmai végzettségem és átfogó ismereteim vannak működésüket, kezelésüket és szervizelésüket illetően is. Saját cégünknél saját tulajdonú gépekkel szolgáltatunk. Mindig is érdekesnek találtam ezeket a sokoldalú gépeket és kezdetektől fogva szívesen töltöttem időmet azzal, hogy tudásomat széleskörűen bővítsem a témában, illetve határozottsággal, ugyanakkor kellő körültekintéssel oldjak meg különleges feladatokat a segítségükkel.

Ez egy felelősségteljes munkakör, mely komplex gondolkodást, kreativitást és nagy fokú helyzetfelismerést igényel. Az országban nagy hiány van szakképzett és gyakorlott operátorokból, ezért gyakran tartok szakmai képzéseket, tréningeket, ahol igazi kihívások elé állítom a gépkezelőket. Fontos tudni, hogy milyen részletekre szükséges odafigyelni, amik nagyban meghatározzák egy munkanap kimenetelét.

Mi a hangsúlyt magára a teljes szolgáltatásra és nem csak a gépre helyezzük.

"Minden gép és eszköz annyit ér és arra képes, amennyit az azt kezelő személy ki tud hozni belőle."

Manitou Peti

Első a biztonság

Ismerjük és alkalmazzuk az irányelvet, mely szerves részét képezi minden munkavégzésünknek. Ismereteinket, tudásunkat naprakészen tartjuk, hogy minden feladatot a forgatást vezetők elvárásainak megfelelően végezhessük el, a legbiztonságosabb körülmények között. Ez a valóságban annyit jelent, hogy magabiztosan és felelősségteljesen el tudjuk dönteni adott körülmények között, hogy mit szabad és mit szükséges máshogy megvalósítani ahhoz, hogy anyagi kár és személyi sérülés ne történhessen.

Általában nézeteltérés és érdekellentét lép fel a szakosztályok munkatársai és a health and safety kolléga között egy adott munka megvalósításakor, pedig jobban átgondolva mindenkinek az a célja, hogy a munkát elvégezzük és közben senki ne sérüljön meg. Ezt a széthúzást okozhatja  a gép tulajdonságainak, képességeinek nem ismerése miatt fellépő, félelem az ismeretlentől jelenség. Mi azzal is megpróbálunk hidat képezni a felek között, hogy pontos ismereteket adunk át a helyszínen, ezzel kihasználható a munkagép biztonságos paraméterek között mozgó minden képessége.

Olyan gépeket használunk, melyeket részletesen, típusspecifikusan ismerünk. Tapasztalatunk és gyakorlatunk minden tulajdonunkban lévő gépre és kiegészítő adapterre kiterjed, melyekkel dolgozunk a forgatási munkálatok során.
Fiatal és megbízható gépparkkal dolgozunk. Üzemzavar, meghibásodás esetén, műszaki, elektronikai és mechanikai ismereteinknek köszönhetően, azonnali beavatkozásra is képesek vagyunk a helyszínen, ezzel elhárítva az esetleges meghibásodások nagy részét, nem hátráltatva a huzamosabb leállással a stáb munkáját.

A gépek forgatási helyszínekre történő szállítását önállóan végezzük, a szükséges engedélyeket mi is képesek vagyunk beszerezni.